Voor ouders

Beste Ouders,

Waarschijnlijk heeft uw zoon of dochter u razend enthousiast onze brochure onder de neus geduwd, maar heeft u toch de nodige vragen en/of reserves. Daarom vertel ik u graag iets meer over het Scuba Rangers-programma.

Scuba Rangers is een programma speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.
Tot voor kort was het voor jongere kinderen niet mogelijk om iets met duiken te
doen. Met dit programma kan dat wel! Maar alleen in het zwembad en onder professionele begeleiding.
De instructeurs, die uw kind straks in het zwembad les zullen geven,
zijn goede duikers die ook al ervaring hebben met lesgeven of het begeleiden van beginnende duikers en nu een speciale opleiding hebben gevolgd om kinderen duikles te geven. Daarnaast zijn zij volledig gescreend en hebben zij een bewijs van onbesproken gedrag moeten overleggen. Daar kunt u dus gerust op zijn. Tijdens de lessen en clubactiviteiten staat veiligheid op de eerste plaats Er zal altijd voldoende professionele begeleiding zijn voor het aantal kinderen.

De kinderen zijn tijdens de activiteiten uiteraard met duiken bezig, maar tevens is het de bedoeling dat zij hun sociale vaardigheden ontwikkelen door samen met andere kinderen dingen te doen, maar ook door elkaar te helpen. Tevens proberen wij de kinderen bewust te maken van het milieu.

Voor het Scuba Rangers-programma is allerhande Nederlandstalig materiaal beschikbaar, dat uiteraard speciaal voor kinderen ontwikkeld is. Er zijn bijvoorbeeld een hand- en werkboek, een video, een logboek, diploma’s enz. Dit ondersteunende materiaal wordt tijdens de lessen en activiteiten gebruikt.

Het ScubaRangers-programma is geen duikopleiding. De kinderen leren op spelende, maar verantwoorde wijze met duiken bezig te zijn. Pas als ze 12 jaar oud zijn, kunnen ze een duikopleiding gaan doen bij een van de erkende duikopleidingorganisaties.

Ik hoop dat ik de twijfel die u misschien had, weg heb kunnen nemen. Graag nodig ik u uit om eens te komen kijken bij onze Scuba Rangers-club. Dan krijgt u een idee van wat wij doen en hoe wij het doen. Want als u uw kind aan ons toevertrouwt, dan moet u wel heel zeker weten dat het goed zit!

ESKO DIVEWORLD SCUBA RANGERS TEAM.

P.S.  En misschien wordt u zelf zo enthousiast dat u ook wel eens wilt onderduiken! Helaas bent u (net) te oud voor de Scuba Rangers-club, maar wij vertellen u graag wat uw mogelijkheden zijn. Bel ons voor meer informatie op 030-6925088 of stuur ons een e-mail op info@eskodiveworld.com.